Baner

DRI učestvovala na Pododboru za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku

Podgorica, 23. oktobar 2020. godine – Predstavnici DRI, senator dr Branislav Radulović i državna revizorka – rukovoditeljka Odeljenja za međunarodnu saradnju Marija Žugić su učestvovali na 13. sastanku Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku, koji je online održan 22. oktobra.

Predstavnici DRI Pregovaračke grupe su predstavili Generalnom direktoratu za budžet Evropske komisije ažurirane i detaljnije informacije o postignutom napretku u oblasti eksterne revizije. Fokus interesovanja Generalnog direktorata za budžet EK je bio na razvoju revizije uspjeha unutar DRI, odnosno na Srednjočnom planu revizija uspjeha za period 2020 – 2024. godine.


Državna revizorska institucija je upoznala predstavnika Generalnog direktorata sa brojem planiranih i izvršenih revizija uspjeha, Srednjoročnim planom revizije uspjeha kao i budućim planovima u vezi sa razvojem revizije uspjeha.

DRI je ostvarila napredak na polju eksterne revizije i nastavlja sa sa ispunjavanjem obaveza iz Procesa stabilizacije i pridruživanja, ocijenjeno je na sastanku Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku.