Baner

Pododbor za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku održan u Podgorici

Podgorica, 14. novembar 2019. godine – Senator Radule Žurić i državni revizor - rukovodilac Odeljenja za međunarodnu saradnju Marija Žugić učestvovali su na sastanku Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku održanom danas u Podgorici.

Predstavnici Državne revizorske institucije su predstavili aktivnosti koje je Institucija preduzela od prethodnog sastanka Pododbora, s fokusom na izvršenje Godišnjeg plana revizija, sprovođenje Strateškog plana razvoja DRI za period 2018 – 2022. godine, praćenje sprovođenja preporuka iz revizorskih izvještaja, kao i prioritete za budući razvoj Institucije.

Predstavnici Evropske komisije su se upoznali sa ostvarenim napretkom u poglavljima 17 – Ekonomska i monetarna unija, 18 – Statistika, 32 – Finansijski nadzor i 33 – Finansijske i budžetske odredbe.

Pododbor za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku je jedan od zajedničkih pododbora ustanovljenih Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, koji se održava u cilju redovnog praćenja i analize sprovođenja Sporazuma.