Baner

Predstavnici DRI na IPSAS obuci u Kolašinu

Kolašin, 24. oktobar 2019. godine - Predstavnici Državne revizorske institucije sekretarka, Mihaela Popović i starija saradnica državnog revizora u Odjeljenju za reviziju privrednih društava u većinskom vlasništvu države u Sektoru V, Suzana Radošević učestvovali su na obuci održanoj na temu međunarodnih računovodstvenih standarda – IPSAS.Obuka je imala za cilj da pojasni ciljeve, zahtjeve i primjenu IPSAS standarda uz primjere i studije slučajeva, kao i da približi povezanost standarda sa obračunskim računovodstvom i njihov doprinos boljoj transparentnosti, odgovornosti i efikasnosti države. U fokusu obuke su bili izabrani računovodstveni standardi relevantni za regionalno okruženje. Na kraju obuke učesnicima su dodijeljeni sertifikati od strane Centra za finansijsku izuzetnost (CEF).

Obuka je organizovana u okviru Inicijative za učenje podržane od strane Ministarstva finansija Republike Slovačke i Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije putem Međunarodne razvojne saradnje Slovenije, Ministarstva finansija Crne Gore i Centra za finansijsku izuzetnost (CEF) i dio je projekta obuke za sertifikaciju koja se sprovodi u Crnoj Gori za treću generaciju računovođa u javnom sektoru (PACT). 

Kolašin, 24. oktobar 2019. godine - Predstavnici Državne revizorske institucije sekretarka, Mihaela Popović i starija saradnica državnog revizora u Odjeljenju za reviziju privrednih društava u većinskom vlasništvu države u Sektoru V, Suzana Radošević učestvovali su na obuci održanoj na temu međunarodnih računovodstvenih standarda – IPSAS.