Baner

Svečano otvaranje Projekta „Razvoj i jačanje kapaciteta Državne revizorske institucije i Revizorskog tijela“

Podgorica, 1. mart  2019. godine – U petak, 1. marta 2019. godine u Podgorici je održano svečano otvaranje projekta „Razvoj i jačanje kapaciteta Državne revizorske institucije i Revizorskog tijela“.

Na svečanom otvaranju govorili su senator Državne revizorske institucije, Radule Žurić, glavni revizor Revizorskog tijela Nataša Simonović i Neven Šprlje, projektni tim lider.


Ugovor za realizaciju projekta potpisan je sa firmom GFA Consulting Group GmbH iz Njemačke, u konzorcijumu sa TIM4PIN Consultancy Ltd, Državnom revizorskom institucijom Poljske i Uredom za reviziju Republike Hrvatske.

„Razvoj i jačanje kapaciteta Državne revizorske institucije predstavlja jedan od najznačajnih strateških ciljeva Državne revizorske institucije, kako je i definisano Strateškim planom razvoja Državne revizorske institucije za period 2018 – 2022. godine. Siguran sam da će realizacija ovog projekta dodatno doprinijeti daljem usklađivanju našeg rada sa važećim međunarodnim standardima vrhovnih revizorskih institucija i dobrom evropskom praksom. U tom smislu, projekat će svakako i doprinijeti efikasnijoj implementaciji ključnih strateških ciljeva i aktivnosti“, kazao je senator Radule Žurić na svečanom otvaranju projekta.


Cilj ovog projekta je jačanje kapaciteta Državne revizorske institucije i Revizorskog tijela. Podrška Državnoj revizorskoj instituciji će se odnositi na unaprjeđenje institucionalnih kapaciteta DRI, izradu Komunikacione strategije i Strategije upravljanja ljudskim resursima, standardizaciju procesa vršenja finansijske revizije, revizije pravilnosti i revizije uspjeha u skladu sa međunarodno priznatim revizorskim standardima, pružanje obuka za revizorski kadar i poboljšanje kapaciteta u cilju efikasnijeg IT upravljanja.

Projekat je finansiran iz Godišnjeg akcionog programa IPA-e za 2014. godinu za Crnu Goru u okviru instrumenta pretpristupne podrške (IPA II). Projekat će trajati narednih osamnaest mjeseci, odnosno do maja 2020. godine.