Baner

Održana radionica na temu revizije usklađenosti

Podgorica, 13. februar 2019. godine – U organizaciji Nacionalne kancelarije za reviziju Švedske, u Podgorici je, 12 -13. februara održana radionica na temu primjene metodologije za vršenje revizije pravilnosti.

Imajući u vidu da Nacionalna kancelarija za reviziju Švedske pruža ekspertsku podršku Državnoj revizorskoj instituciji Kosova na polju revizije usklađenosti, a zbog sličnosti pristupa u sprovođenju revizije pravilnosti između Državne revizorske institucije Crne Gore i Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, Nacionalna kancelarija za reviziju Švedske inicirala je organizovanje ove radionice.


Cilj ove radionice je nastavak razgovora o razlikama između finansijske revizije i revizije pravilnosti kao i razmjena znanja i iskustava u primjeni metodologije za vršenje revizije pravilnosti.

U ime Državne revizorske institucije Crne Gore, radionici su prisustvovali načelnik u sektoru II Blažo Savković, državni revizor - rukovodilac odeljenja u sektoru V Sonja Raičković, državni revizor Špiro Mijović i državni revizor – rukovoodilac odeljenja za međunarodnu saradnju Marija Žugić. Sastanku su prisustvovali revizori iz Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine i Državne revizorske institucije Kosova.