Baner

Održan Pododbor za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku

Brisel, 23. novembar 2018. godine – Predstavnici Državne revizorske institucije, u sastavu Marija Žugić rukovodilac Odeljenja za međunarodne odnose i Draško Novaković, samostalni savjetnik u Odeljenju za međunarodne odnose prisustvovali su ovogodišnjem sastanku Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku, koji je održan u Briselu.

U ime Evropske komisije, sastankom je predsjedavao šef Jedinice u Generalnom direktoratu za ekonomska i finansijska pitanja Uve Stam.

Predstavnici Državne revizorske institucije su prezentovali napredak ostvaren na polju eksterne revizije za izvještajni period novembar 2017 – novembar 2018. godine, saradnje sa Skupštinom Crne Gore, kao i na polju budućih prioriteta za razvoj.

Predstavnici Generalnog Direktorata za Budžet Evropske komisije su istakli pozitivne rezultate ostvarene na polju eksterne revizije i podržali Državnu revizorsku instituciju u implementaciji strateških ciljeva u narednom periodu.


U ime Crne Gore, na sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija, Centralne banke Crne Gore, Ministarstva ekonomije, Ministarstva saobraćaja, Ministarstva evropskih poslova, Monstat-a.

Pododbor za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku je jedan od zajedničkih pododbora ustanovljenih Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, koji se održava u cilju redovnog praćenja i analize sprovođenja Sporazuma.