Baner

Održan šesti sastanak Posebne radne grupe za reformu javne uprave

Podgorica, 27. septembar 2018. godine - Zoran Jelić, član Senata i Mihaela Popović, sekretar Institucije su prisustvovali šestom sastanku Posebne radne grupe za reformu javne uprave, koji je formiran između Evropske komisije i Crne Gore.

Predstavnici Državne revizorske institucije su ovom prilikom upoznali prisutne sa statusom realizacije Zaključaka koji se odnose na Državnu revizorsku instituciju.

Sastanak su otvorili ministarka javne uprave, Suzana Pribilović i šef Jedinice za Crnu Goru u Generalnoj direkciji za proširenje, Tomas Haglajtner.

Predmet šestog sastanka bilo je razmatranje ostvarenih rezultata u sprovođenju reforme javne uprave i planiranih aktivnosti sa fokusom na sprovođenje procesa optimizacije zaposlenih u javnom sektoru, unapređenje službeničkog sistema, pitanja ostvarivanja prava na slobodan pristup informacijama, otvorenosti i transparetnosti podatka, pitanja razvoja i koordinacije javnih poltika, te upravljanje javnim finansijama i dr.


Posebna grupa za javnu upravu je formirana u cilju unapređenja postojeće strukture za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i fokus njenog djelovanja je reforma javne uprave Crne Gore. Rad Radne grupe je usmjeren na praćenje napretka u oblastima definisanim strateškim dokumentima, kao što su Strategija reforme javne uprave 2016-2020. i Program upravljanja javnim finansijama i drugim dokumentima.