Baner

Učešće predstavnika DRI Crne Gore na prvom Dijalogu o Programu reforme upravljanja javnim finansijama

Podgorica, 27. septembar 2018. godine – Senator Zoran Jelić i sekretar Institucije Mihaela Popović učestvovali su na prvom Dijalogu o Programu reforme upravljanja javnim finansijama između Vlade Crne Gore i Generalnog Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) u okviru Programa upravljanja javnim finansijama.

Sastanak je bio posvećen razmatranju napretka koji je Crna Gora ostvarila u oblasti reforme upravljanja javnim finansijama, započetih usvajanjem Programa reforme upravljanja javnim finansijama 2016 – 2020 godine, dokumenta koji definiše ključne reformske planove u raznim oblastima vezanim za upravljanje javnim finansijama, od planiranja i izvršenja budžeta, daljeg razvoja programskog budžeta ,kapitalnog budžeta, javnih nabavki, transparentnosti. Cilj dijaloga je promovisanje i pružanje pomoći u obezbjeđivanju zdravog finansijskog upravljanja i kvalitetnog sprovođenja Vladinih politika.


Tokom sastanka, senator Zoran Jelić je prezentovao izvještaj o napretku realizacije aktivnosti planiranih Programom reforme upravljanja javnim finansijama za period 2016 – 2020. godine.

Sastanak je otvorio ministar finansija, Darko Radunović, dok su učešće uzeli takođe predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Privredne komore, ReSPA-e, Svjetske banke, SIGMA-e kao i predstavnik nevladine organizacije „Institut alternativa“.