Baner

Učešće DRI Crne Gore na radionici „Metodologija za vršenje IT revizije“

Beograd, 13. decembar 2017. godine – Predstavnici Državne revizorske institucije Crne Gore, Biljana Bulatović, rukovodilac Odeljenja za razvoj, primjenu i reviziju informacionih sistema i Ivana Čelebić, Samostalni savjetnik II – savjetnik za informacione tehnologije prisustvovali su regionalnoj radionici na temu „Metodologija za vršenje IT revizije“, koja je održana 12-13. decembra t.g. u Beogradu.

Cilj radionice je bio razmjena iskustava o dobrim praksama i izazovima s kojima se suočavaju vrhovne revizorske institucije u vršenju IT revizije.

Tokom ove radionice, predstavnici Državne revizorske institucije Crne Gore su održali prezentacije na dvije teme: metodologija za vršenje IT revizije i studija slučaja IT revizije.

Pored predstavnika Državne revizorske institucije Crne Gore, na radionici su učestvovali i predstavnici vrhovnih revizorskih institucija iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Rumunije.

Domaćin radionice je bila Državna revizorska institucija Republike Srbije, a realizovana je u okviru UNDP projekta „Jačanje mehanizma odgovornosti u upravljanju javnim finansijama“ i „Jačanje revizije opština u cilju povećanja odgovornosti i efikasnosti upravljanja javnim finansijama“.