Baner

Učešće predsjednika Senata na Konferenciji „Međunarodni standardi finansijskog izvještavanja i revizija: Regulativa, praksa i pitanja implementacije“

Taškent, 6. decembar 2017. godine - Predsjednik Senata, dr Milan Dabović je uzeo učešće na Konferenciji „Međunarodni standardi finansijskog izvještavanja i revizija: Regulativa, praksa i pitanja implementacije“, u organizaciji Parlamentarnog Odbora za budžetske i ekonomske reforme Republike Uzbekistana, Centralne banke, Udruženja banaka, Revizorske komore Uzbekistana i Centra za strategijski razvoj, u Taškentu, 6. decembra t.g.

Glavni cilj konferencije bio je razmjena iskustava, kao i razvoj praktičnih prijedloga i naučnih preporuka za dalje unaprjeđenje zakonodavnog okvira na polju Međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja (IFRS) i revizije, implementacije normi i načela Međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja i revizije, analize trenutnih ocjena i trendova u implementaciji međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja i revizije.