Banner

Bilateralna posjeta DRI Crne Gore Državnoj revizorskoj instituciji Srbije

Beograd, 31. mart 2017.godine - Delegacija Državne revizorske institucije Crne Gore na čelu sa predsjednikom Senata, dr Milanom Dabovićem, članom Senata dr Branislavom Radulovićem, načelnikom Gagom Gegajem, rukovodiocem Biljanom Bulatović i samostalnim savetnikom Ivanom Čelebić, boravila je u bilateralnoj poseti Državnoj revizorskoj instituciji Republike Srbije, 30. i 31. marta 2017. godine.

Cilj posjete bila je razmjena znanja i iskustva u oblasti IT podrške u revizijama  finansijskih izvještaja i reviziji pravilnosti poslovanja po metodologiji INTOSAI-a za IT reviziju.

 

Predsjednik Senata Državne revizorske institucije Crne Gore, dr Milan Dabović, istakao je značaj saradnje sa Državnom revizorskom iinstitucijom Republike Srbije: „Nakon višegodišnje saradnje VRI Crne Gore i VRI Srbije, danas mogu sa zadovoljstvom konstatovati da je ova posjeta dodatna vrijednost koja baštini dragocjeno iskustvo stečeno na sopstvenoj praksi posvećenoj unaprijeđenju procesa revizije. Zahvaljujem se predsjedniku VRI Republike Srbije, gospodinu Radoslavu Sretenoviću, koji je omogućio da iskustvo stečeno u reviziji informacionih tehnologija Srbije prenese revizorskom timu Crne Gore. To mentorstvo za nas će biti više nego dragocjeno. Zahvaljujem se svim kolegama u DRI Srbije na gostoprimstvu, kao i kolegama iz Crne Gore koji su hrabro zakoračili u proces IT revizija, našli dobronamjernog partnera u Republici Srbiji i siguran sam da će rezultat biti više nego uspješan.“

Predsjednik Državne revizorske institucije Republike Srbije, Radoslav Sretenović, potvrdio je značaj saradnje dve institucije, ukazujući na važnost razmjene iskustva  i mišljenja u revizorskom radu, kao i podršci koju institucije pružaju jedna drugoj.

Državni revizori za IT podršku reviziji Državne revizorske institucije Republike Srbije, Dragan Stojanović i Dejan Stojiljković, predstavili su članovima crnogorske delegacije svoja iskustva u primjeni smjernica u IT reviziji.

Dvodnevna posjeta omogućila je bogatu razmjenu mišljenja i ideja dveju delegacija u pogledu dosadašnjeg sprovođenja IT revizija.