Baner

Delegacija NAO Kosova u bilateralnoj posjeti DRI Crne Gore

Podgorica, 16. mart 2017. godine – Delegacija Nacionalne kancelarije za reviziju Kosova, na čelu s generalnim revizorom, Besnik Osmani i genelnim direktorima, Imri Semetishti i Mirlinda Ahmeti boravila je u bilateralnoj posjeti Državnoj revizorskoj instituciji Crne Gore.

Delegacija NAO Kosova susrela se s predsjednikom Senata, dr Milanom Dabovićem i članovima Senata, Nikolom N. Kovačevićem, dr Branislavom Radulovićem i Zoranom Jelićem. Na sastanku se razgovaralo o razvoju buduće saradnje kroz organizovanje zajedničkih obuka i regionalnih sastanaka u cilju bolje razmjene praksi i iskustava na polju revizije javnog sektora.

U okviru zvanične posjete, organizovan je susret s predsjednikom Skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, g. Vujicom Lazovićem i generalnom direktoricom Direktorata za centralnu harmonizaciju Ministarstva finansija,  mr Anom Krsmanović.

Tokom sastanaka, razgovaralo se o saradnji između DRI Crne Gore i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, načinu praćenja realizacije preporuka iz revizorskih izvještaja, praksi organizovanja kontrolnih saslušanja, kao i o saradnji DRI i Vlade, posebno s aspekta uticaja rada DRI na jačanju interne revizije.