Baner

Održana V radionica PPA II Projekta „Paralelna revizija uspjeha“

Skoplje, 9. mart 2017. godine - Delegacija Državne revizorske institucije koju su činili načelnik u sektoru II, Blažo Savković i državni revizori, Jadranka Delibašić i Radenko Davidović učestvovala je na petoj radionici posvećenoj realizaciji drugog projekta paralelne revizije uspjeha koja se sprovodi na temu iz oblasti javnih nabavki.

Radionicu je otvorio generalni revizor Zavoda za državnu reviziju Republike Makedonije, gđa Tanja Tanevska.

Učesnici radionice razgovarali su o izradi Glavne studije, posebno se fokusirajući na analizu, tumačenja i izazove prikupljanja revizorskih dokaza u predmetnoj reviziji. Tokom radionice organizovane su praktične obuke uz koordinaciju eksperata Nacionalne kancelarije za reviziju Švedske i Evropskog računskog suda.

Dogovoren je dalji nastavak i dinamika realizacije aktivnosti s ciljem finalizacije sprovođenja revizorskih postupaka u predmetnoj reviziji.

Projekta paralelne revizije uspjehe iz oblasti javnih nabavki sprovodi se uz ekspertsku podršku Nacionalne kancelarije za reviziju Švedske i Evropskog računskog suda. Pored DRI Crne Gore, u ovom projektu učestvuju vrhovne revizorske institucije iz regiona - VRI Albanije, Bosne i Hercegovine (tri ureda), Makedonije, Kosova, Srbije.