Baner

Revizori Državne revizorske institucije Albanije u studijskoj posjeti DRI Crne Gore

Podgorica, 13. decembar 2016. godine – Predstavnici Državne revizorske institucije Republike Albanije su boravili u studijskoj posjeti Državnoj revizorskoj instituciji Crne Gore, u periodu od 8 - 9. decembra t.g. u Budvi.

Predsjednik Senata, dr Milan Dabović je pozdravio učesnike skupa i poželio im dobrodošlicu. On je kazao da ova studijska posjeta predstavlja nastavak jačanja saradnje u duhu Sporazuma o saradnji između naše dvije institucije, koji je potpisan jula mjeseca 2013.godine. Studijska posjeta omogućava vrhovnim revizorskim institucijama da se bolje upoznaju s primjerima dobre prakse kroz razmjenu znanja i iskustava, koji se mogu primjeniti u budućem radu.

 

 

Tokom dvodnevne studijske posjete, predstavnici Državne revizorske institucije Crne Gore prezentirali su svoja iskustva na temu revizorske funkcije, vrste revizorskih izvještaja, sprovođenja revizorskih postupaka i faza revizije, praćenja realizacije preporuka iz izvještaja o reviziji, kao i primjeni metodologije za vršenje finansijske revizije i revizije uspjeha.