Baner

Održana III Radionica posvećana paralelnoj reviziji uspjeha

Stokholm, 07. oktobar 2016. godine -  Delegacija Institucije koju su činili član Senata, dr Branislav Radulović, rukovodilac odeljenja za reviziju uspjeha, mr Ivana Jovanović i državni revizor, Radenko Davidović učestvovala je na trećoj radionici posvećenoj realizaciji drugog projekta paralelne revizije uspjeha koja se sprovodi na temu iz oblasti javnih nabavki.

Tokom radionice analizirane su aktivnosti na izradi Predstudije i Detaljnog plana revizije za reviziju javnih nabavki zemalja učesnica projekta i utvrđen je dalji pravac aktivnosti na finalizaciji istih, uz koordinaciju eksparata Nacionalne kancelarije za reviziju Švedske i Evropskog računskog suda.

Dogovoren je dalji nastavak projekta u skladu sa utvrđenom dinamikom koja podrazumijeva usvajanje Predstudije i Detaljnog plana revizije i dalji nastavak postupka revizije u skladu sa metodologijom za vršenje revizije uspjeha.

Paralelne revizija uspjeha sprovodi se uz ekspertsku podršku Nacionalne kancelarije za reviziju Švedske i Evropskog računskog suda. Pored DRI Crne Gore, u drugom projektu učestvuju vrhovne revizorske institucije iz regiona - VRI Albanije, Bosne i Hercegovine (tri ureda), Makedonije, Kosova, Srbije.