Baner

Prva radionica o paralelnoj reviziji uspjeha održana u Podgorici

Podgorica, 28. 04. 2016. godine - Državna revizorska institucija Crne Gore, u periodu od 25 - 27. aprila 2016. godine, bila je domaćin prve radionice o paralelnoj reviziji uspjeha, koja se u sedam zemalja regiona sprovodi na temu iz oblasti javnih nabavki.

Predsjednik Senata Državne revizorske institucije Crne Gore, dr Milan Dabović otvorio je dvodnevnu radionicu. „Imajući u vidu uspješan završetak prvog projekta paralelne revizije uspjeha, ubijeđen sam da će ovaj naredni projekat ispuniti očekivanja učesnika.  Uvjeren sam da je ovakav kolegijalni pristup učenju koristan za sve nas, jer nam omogućava da bolje razmjenjujemo naša znanja i prakse“, rekao je Dabović.

Pored organizatora DRI CG, učešće na ovom skupu uzele su vrhovne revizorske institucije iz regiona - VRI Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Srbije i Turske.

Sektor nadležan za reviziju uspjeha u Državnoj revizorskoj instituciji Crne Gore, koji će aktivno učestvovati u ovom projektu, biće zadužen da sprovodi paralelnu reviziju uspjeha.

Paralelna revizija uspjeha sprovodi se uz ekspertsku podršku Nacionalne kancelarije za reviziju Švedske i Evropskog revizorskog suda. Ovom događaju prethodio je uvodni sastanak koji je, na temu „Uspostavljanje i promocija revizije uspjeha“, održan u Evropskom revizorskom sudu u Luksemburgu.

Tokom realizacije ovog projekta, održaće se niz radionica koje će pratiti ciklus revizije, od faze planiranja, sprovođenja, izvještavanja i saopštavanja nalaza i zaključaka izvršene revizije.