Baner

Bukurešt, 06. jun 2014. godine – Računski sud Rumunije sa sjedištem u Bukureštu, ove godine proslavio je 150. godina svog postojanja. Obilježavanju godišnjice Računskog suda Ruminije prisustvovali su članovi Senata Državne revizorske institucije Crne Gore, Nikola Kovačević i dr Branislav Radulović.

Podgorica, 02. jun 2014. godine - Shodno Godišnjem planu revizija, Državna revizorska institucija Crne Gore izvršila je reviziju prihodi budžeta Crne Gore po osnovu zaključenih ugovora o koncesijama za korišćenje prirodnih bogastava.

Podgorica, 30. maj 2014. godine - Shodno Godišnjem planu revizija za 2014. godinu, Državna revizorska institucija Crne Gore izvršila je kontrolnu reviziju realizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Završnog računa budžeta Opštine Plav za 2011. godinu.

Sarajevo, 28. april 2014. godine - Delegacija Državne revizorske institucije Crne Gore boravila je u radnoj posjeti Uredu za reviziju institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Zagreb, 14. april 2014.godine – Delegacija Državne revizorske institucije Crne Gore boravila je u radnoj posjeti Državnom Uredu za reviziju Hrvatske od 14-15. aprila 2014. godine u Zagrebu. Tema dvodnevne radne posjete je bila planiranje i vršenje revizije uspjeha.

Kopenhagen, 09. april 2014. godine – Sastanak Oficira za vezu Mreže VRI zemalja kandidata i potencijalnih kandidata EU i Evropskog Računskog Suda i Sastanak Oficira za vezu Mreže VRI zemalja članica EU održan je u Kopenhagenu, od 09 -11. aprila 2014. godine.

Sofija, 31. mart 2014. godine – Predsjednik Senata, dr Milan Dabović i članovi Senata, dr Branislav Radulović i Nikola Kovačević  boravili su u zvaničnoj posjeti Vrhovnoj revizorskoj instituciji Bugarske na poziv Predsjednika, Prof. Valeriy Dimitrova.

Podgorica, 18. mart 2014. godine – Državna revizorska institucija je objavila konačne pojedinačne izvještaje o reviziji i Zbirni izvještaj o reviziji izvještaja o porijeklu, visini i strukturi prikupljenih i utrošenih sredstava podnosilaca izbornih lista za lokalne izbore održane 16. novembra 2013. godine.

Beograd, 18. mart 2014. godine - Delegacija Državne revizorske institucije Crne Gore boravila je u radnoj posjeti Državnoj revizorskoj instituciji Republike Srbije od 17-18. marta 2014. godine u Beogradu. Tema radne posjete bila je planiranje i izvođenje revizije Centralne banke kao i upoznavanje s modelom revizije Narodne banke Republike Srbije.

Podgorica, 10.mart 2014. godine – Državna revizorska institucija održala je radionicu na temu revizije finansijskih izvještaja političkih partija, 10-11. marta 2014.godine u Podgorici zajedno s kolegama iz Državnog ureda za reviziju Hrvatske.

Podgorica, 06. mart 2014. godine - Shodno Godišnjem planu revizija za 2013. godinu, Državna revizorska institucija Crne Gore izvršila je reviziju Završnog računa budžeta Opštine Plužine za 2012. godinu.

Split, januar mjesec 2014.godine – Delegacija Državne revizorske institucije Crne Gore boravila je u radnoj posjeti Državnom Uredu za reviziju Hrvatske od 30-31. januara 2014. godine u Splitu. Tokom dvodnevne radne posjete, razgovaralo se o izvođenju revizije jedinica lokalne samouprave.


Delegacija Državne revizorske institucije Crne Gore, na čijem čelu je bio član Senata, Dragiša Pešić, predstavila je kolegama iz Ureda za reviziju Hrvatske iskustvo u planiranju, vršenju i izvještavanju u oblasti revizije jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori. 

Učesnici radionice imali su mogućnost da razmjene iskustva na planu planiranja, usvajanja i realizacije budžeta jedinica lokalne samouprave kao i pristupa i metodologe izvođenja revizija jedinica lokalne samouprave.


 

 

Strana 50 od 57