Baner

Obajvljen Izvještaj II o realizaciji preporuka datih u reviziji Informacionog sistema obrazovanja Crne Gore, oblast IT upravljanje

Podgorica, 14.septembar 2022.godine – Državna revizorska institucija je izvršila kontrolu realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji Informacionog sistema obrazovanja Crne Gore, oblast IT upravljanje.

Ministarstvo prosvjete, kao subjekt revizije, je blagovremeno dostavilo DRI Izvještaj II o realizaciji preporuka, u roku utvrđenom u Izvještaju o realizaciji preporuka.

U dostavljenom Izvještaju Ministarstvo je izvjestilo da još uvijek nije uspjelo da u potpunosti realizuje preostale tri preporuke i da je stanje nepromijenjeno u odnosu na Izvještaj koji je dostavljen 28.12.2021. godine. U konačnom, Ministarstvo je djelimično realizovalo jednu preporuku DRI, dok dvije preporuke nije realizovalo.

Nadležni Kolegijum DRI u sastavu dr Branislav Radulović (rukovodilac Kolegijuma) i dr Milan Dabović (član Kolegijuma) je potvrdio status/ocjene za tri preporuke i zaključio da se nastavi sa daljim praćenjem njihove realizacije.

Subjektu revizije, Ministarstvu prosvjete, se nalaže da podnese novi Izvještaj o realizaciji preporuka najkasnije do 15. aprila 2023. godine.

Konačan Izvještaj II o realizaciji preporuka datih u reviziji  Informacionog sistema obrazovanja Crne Gore, oblast IT upravljanje je dostupan na zvaničnoj internet stranici DRI.

Izvještaj II o realizaciji preporuka datih u reviziji Informacionog sistema obrazovanja Crne Gore, oblast IT upravljanje