Baner

Drugi radni sastanak povodom sprovođenja Kooperativne revizije „Sopstveni prihodi opština za pružanje kvalitetnih usluga građanima tokom pandemije“

Podgorica, 12. maj 2022. godine -  Predstavnik Državne revizorske institucije Crne Gore, državni revizor - načelnik u sektoru V Vladan Perović je učestvovao na drugom online sastanku povodom Kooperativne revizije „Sopstveni prihodi opština za pružanje kvalitetnih usluga građanima tokom pandemije“, koja se sprovodi sa sedam članica EUROSAI Radne grupe za reviziju opština (EUROSAI TFMA).


Cilj sastanka bio je da se prezentuju aktivnosti i rezultati faze planiranja revizije na nacionalnom nivou i razgovara o daljim planovima na polju vršenja i izvještavanja revizije. Državni revizor – načelnik u sektoru V Vladan Perović je prezentovao aktivnosti koje su sprovedene u fazi planiranja revizije uspjeha – od preliminarnih istraživanja, ispitivanja dokaza i dokumentacije do definisanja glavnih pitanja i potpitanja, kao i identifikovanja rizika u tri ključne oblasti revizije.


Na sastanku je zaključeno da se sve vrhovne revizorske institucije nalaze u sličnim fazama sprovođenja revizije i da se očekuje da se revizije na nacionalnom nivou završe do kraja tekuće godine, dok se objavljivanje zbirnog izvještaja o kooperativnoj reviziji planira za kraj juna 2023. godine.

Vrhovne revizorske institucije Albanije, Crne Gore, Poljske, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Turske i Slovačke učestvuju u sprovođenju predmetne kooperativne revizije.