Baner

Objavljen Izvjestaj o reviziji efektivnost funkcionisanja Aplikacije za evidenciju rezultata PCR testiranja na Covid-19 u Institutu za javno zdravlje Crne Gore

Podgorica 27.decembar 2021.godine – Državna revizorska institucija je izvršila reviziju efektivnosti funkcionisanja Aplikacije za evidenciju rezultata PCR testiranja na Covid-19.

Polazeći od značaja evidencije rezultata PCR testiranja na Covid-19, DRI je sprovela reviziju informacionog sistema u cilju utvrđenja da li je ostvarena efektivnost funkcionisanja Aplikacije za evidenciju rezultata PCR testiranja na Covid-19.

Državna revizorska institucija je na osnovu sprovedenog postupka revizije, utvrdila da je funkcionisanje evidencije rezultata PCR testiranja na Covid-19 u Institutu za javno zdravlje Crne Gore uspješno u dijelu prijema i protokolisanja uzoraka, kao i unosa rezultata i izdavanja nalaza, ali da su potrebna i dodatna poboljšanja u smislu aplikativne podrške radu epidemiologa kroz informacioni sistem Intituta.

Izvještaj o reviziji Efektivnost funkcionisanja Aplikacije za evidenciju rezultata PCR testiranja na Covid-19 u Institutu za javno zdravlje Crne Gore biće dostavljen na upoznavanje nadležnom organu - Ministarstvu zdravlja i  nadležnom odboru Skupštine CG - Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Konačan Izvještaj o reviziji Efektivnost funkcionisanja Aplikacije za evidenciju rezultata PCR testiranja na Covid-19 u Institutu za javno zdravlje Crne Gore  je objavljen na zvaničnoj internet stranici Državne revizorske institucije.

Izvještaj o reviziji efektivnost funkcionisanja Aplikacije za evidenciju rezultata PCR testiranja na Covid-19 u Institutu za javno zdravlje Crne Gore