Baner

Predstavnci DRI na Obuci za revizore o otkrivanju prevare i korupcije kroz proceduru revizije u organizaciji Savjeta Evrope

Podgorica 20.maj 2021.godine – Predstavnici Državne revizorske institucije učestvovali su na Obuci  za revizore o otkrivanju prevara i korupcije kroz proceduru revizije, koju je organizovala Programska kancelarija Savjeta Evrope – Projekat za borbu protiv ekonomskog kriminala,  19. i 20. maja u Kolašinu.

Cilj obuke je bio jačanje kapaciteta DRI za otkrivanje prevara i korupcije upoznavanjem revizora sa konceptom crvenih zastavica, predstavljanjem najboljih međunarodnih praksi, analizom trenutnog rada DRI i preporukama za poboljšanje, kao i kroz rad na studijama slučaja.

Senator Nikola N.Kovačević je izrazio zadovoljstvo što DRI ima priliku da učestvuje na obuci u organizaciji Savjeta Evrope na temu otkrivanja prevara i korupcije kroz procedure revizija. Senator Kovačević je takođe istakao da izrada Priručnika za otkrivanje prevara i korupcije kroz procedure revizija i obuka za revizore predstavlja jednu od aktivnosti koju Državna revizorska institucija realizuje u okviru druge faze Projekta za borbu protiv ekonomskog kriminala u Crnoj Gori, a koji je finansijski podržan od strane Evropske unije i Savjeta Evrope.

Obuci su prisustvovali senatori Nikola N. Kovačević i Zoran Jelić, načelnik u sektoru II, Blažo Savković, načelnica u sektoru IV, Zorica Knežević, državne revizorke – rukovoditeljke odeljenja Svetlana Brajović, Vesna Mihailović i Violeta Kovačević, državni revizori Špiro Mijović, Mirko Korać, Snežana Miljić, Marija Ivanović i Ivana Vujošević.