Baner

Susret predsjednika Senata i predsjednika Skupštine Alekse Bečića

Podgorica, 26. februar 2021. godine – Predsjednik Senata Državne revizorske institucije dr Milan Dabović sastao se sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem.


Predsjednik Senata je čestitao Bečiću izbor na funkciju predsjednika Skupštine i poželio mu srećan i uspješan rad. Imajući u vidu značaj funkcije i uloge Državne revizorske institucije u sistemu finansijske kontrole, predsjednik Senata je upoznao predsjednika Skupštine sa dosadašnjim radom Državne revizorske institucije u oblasti revizije i istakao značaj održavanja i jačanja dobre saradnje sa zakonodavnom vlašću.


Sagovornici su razgovarali o upražnjenom mjestu petog člana Senata i neophodnosti popunjavanja ovog radnog mjesta iz razloga što sektor, kojim bi isti trebalo da rukovodi nadležan za reviziju velikih subjekata, između ostalog reviziju državnih fondova. Tokom razgovora su se takođe osvrnuli na budžet Državne revizorske institucije i potrebu rješavanja nedostajućeg poslovnog prostora za Instituciju. Predsjednik Skupštine je istakao spremnost zakonodavne grane vlasti da u okviru svojih nadležnosti podrži Državnu revizorsku instituciju u ovim oblastima.

Susret je prethodio Konferenciji o saradnji Državne revizorske institucije Crne Gore i Skupštine Crne Gore, koja je organizovana uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju.