Banner

Resignation Letter of Mr. Miroslav Ivanišević, President of the Senate

U skladu sa članom 34 stav 2 Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji, podnosim neopozivu ostavku na funkciju predsjednika i člana Senata Državne revizorske institucije, cijeneći svoje ponašanje koje je zaokupilo medijsku i ostalu javnost nedostojnim državne funkcije.

Izvinjavam se svojoj porodici, građanima Crne Gore i državnim institucijama, smatrajući da u ovom aktuelnom trenutku naše stvarnosti ne želim da obavljanjem značajne državne funkcije predstavljam bilo kakvo opterećenje bilo kojim strukturama i procesima u Crnoj Gori.

Državna revizorska institucija danas stoji čvrsto na snažnim temeljima i vrijednostima čemu sam posvetio posljednje godine svog radnog angažmana. Zahvaljujem se kolegama i zaposlenim u Državnoj revizorskoj instituciji na saradnji i podršci koju sam uvijek uživao.

Smatram da ću neopterećen državnom funkcijom, biti u prilici da u okviru institucija sistema i u sudskim procesima koje sam započeo, dokažem da sam bio žrtva ucjena i kriminalnih aktivnosti, zbog kojih vjerujem da će nosioci i izvođači snositi adekvatnu zakonsku odgovornost.

Istovremeno Vas obavještavam da sa današnjim danom prestaje moj funkcionalni angažman u Državnoj revizorskoj instituciji i da sam od danas na godišnjem odmoru, očekujući da će do isteka pomenutog odmora Skupština Crne Gore usvojiti moju ostavku.

Uz zahvalnost na saradnji,

PREDSJEDNIK SENATA

Miroslav Ivanišević