Baner

Održan sastanak Posebne radne grupe za reformu javne uprave

Podgorica, 28. februar 2018. godine – Zoran Jelić, član Senata i Mihaela Popović, sekretar Institucije su prisustvovali sastanku Posebne radne grupe za reformu javne uprave.

Cilj sastanka je bio razmatranje statusa realizacije Zaključaka sa poslednjeg V sastanka Posebne grupe za reformu javne uprave između Evropske komisije i Crne Gore koji je održan krajem septembra 2017.godine.

Predstavnici Državne revizorske institucije su ovom prilikom upoznali prisutne sa statusom realizacije Zaključaka koji se odnose na Državnu revizorsku instituciju.

Sastanak su otvorili Suzana Pribilović, ministarka javne uprave i  Barbara Jesus-Gimeno, zamjenica šefa Jedinice za Crnu Goru u Generalnoj direkciji za proširenje, EK.

Posebna grupa za javnu upravu je formirana u cilju unapređenja postojeće strukture za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i fokus njenog djelovanja je reforma javne uprave Crne Gore. Rad Radne grupe je usmjeren na praćenje napretka u oblastima definisanim strateškim dokumentima, kao što su Strategija reforme javne uprave 2016-2020. i Program upravljanja javnim finansijama i drugim dokumentima.