Baner

Zoran Jelić


Funkcija:

Član Senata

Telefon:

020 407-402

Faks:
020 407-417

E-mail:
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli


Biografija:

Rođen 8. maja 1959. godine u Nikšiću.

Osnovnu školu završio je u Nikšiću, a gimnaziju "Slobodan Škerović" u Podgorici. Na Univerzitetu Crne Gore diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i završio poslijediplomske studije na smjeru „Programiranje razvoja i poslovno planiranje“.

Radni angažman je započeo kao pripravnik u SIZ-u zapošljavanja Republike Crne Gore, a zatim kao savjetnik za planiranje i programiranje.

Obavljao je funkciju direktora Biroa rada Podgorica, a zatim pomoćnika generalnog direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Od 2008. godine do 2012. godine bio je generalni direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Karijeru je nastavio kao poslanik u tri saziva Skupštine Crne Gore. Kao poslanik 25. saziva Skupštine Crne Gore bio je predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i član Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije.

Aktivno je učestvovao u izradi više zakonskih propisa i akata i objavio više članaka u stručnim časopisima iz oblasti tržišta rada i zapošljavanja.

Pored toga, bio je član Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, Odbora za reviziju AD Prva banka Nikšić i član Socijalnog savjeta. Obavljao je funkciju predsjednika UO HTP Ulcinjska rivijera AD i bio član odbora direktora više privrednih društava.

Za člana Senata Državne revizorske institucije izabran je na prvoj sjednici Prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore održanoj 6. marta 2017. godine.

Oženjen, otac četvoro djece.