Baner

 Nikola N. Kovačević

 

Funkcija:

Član Senata

Telefon:

020 407-424

Faks:

020 407-417

E-mail:

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

Biografija:

Rođen 28. marta 1958. godine u Bijelom Polju, Crna Gora.

Osnovnu i srednju školu završio je u Bijelom Polju. Na Univerzitetu Crne Gore diplomirao je na Pravnom fakultetu u Podgorici.

Radni angažman je započeo radeći na komercijalnim poslovima u privredi – RO „Gornji Ibar“ Rožaje PC Bar i kao šef trgovinskog predstavništva RO „Stočar“ Zagreb u Baru.

Rukovodio je kao direktor Centrom za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj. Imenovan je bio od strane Skupštine Opštine Bar za predsjednika Komisije za prihvat i smještaj izbjeglica. Izabran je bio za člana Skupštine i Predsjedništva Crvenog krsta SR Jugoslavije i na toj funkciji bio je do 2002. godine. U mandatnom periodu bio je član tijela i organa Crvenog krsta Crne Gore, kao i član predsjedništva Opštinske organizacije Crvenog krsta Bar.

Profesionalnu karijeru nastavlja na mjestu pomoćnika ministra rada i socijalnog staranja, Sektor za socijalnu i dječju zaštitu. U toku svog angažmana u Ministarstvu rada i socijalnog staranja učestvovao je realizaciji niza značajnih stručnih studija i istraživanja.

Obavljao je funkciju predsjednika Borda direktora u više privrednih društava.

Bio je član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Za člana Senata Državne revizorske institucije izabran je, od strane Skupštine Crne Gore, jula mjeseca 2013.godine.

Koautor je dokumenta na temu „Procjena socijalne ugroženosti domicilnog stanovništva, izbjeglica i raseljenih lica u Republici Crnoj Gori“ – Crveni Krst Crne Gore, jun 2000.godine.

Učesnik je velikog broja regionalnih i međunarodnih profesionalnih skupova, seminara i radionica iz oblasti socijalne i dječje zaštite.

Oženjen, otac troje djece.