Baner

Podgorica, 17. maj 2021.godine – Predsjednik Senata dr Milan Dabović je prisustvovao 12. sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore na kojoj je razmatran Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godinu. Predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet je obavijestio da je Državna revizorska institucija 14. aprila dostavila Odboru shodno članu 44 Zakona o DRI i 26 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti informaciju o analizi indikatora fiskalne odgovornosti centralnog nivoa države u vezi Predloga zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godinu.

Podgorica, 17. maj 2021.godine – Državna revizorska institucija je sprovela reviziju uspjeha na temu „Efikasnost mehanizma regulacije praćenja i izvještavanja o kvalitetu vazduha“.

Podgorica, 15. maj 2021. godine – Državna revizorska institucija danas obilježava 120. godina od osnivanja Glavne državne kontrole kao posebnog računsko-sudskog organa kontrole javnih finansija Knjaževine Crne Gore.

Podgorica, 12. maj 2021. godine – Predstavnici DRI su prisustvovali sastanku revizorskih timova VRI Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Italije i Slovenije povodom sprovođenja paralelne revizije uspjeha (PPA) na temu „Upravljanje intervencijama u slučaju iznenadnog zagađenja u Jadranskom moru“.

Podgorica, 12. maj 2021. godine – Skupština Crne Gore je na četvrtoj sjednici prvog redovnog zasijedanja razmotrila Izvještaj o reviziji Prijedloga zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019. godinu sa Godišnjim izvještajem o izvršenim revizijama i aktivnostima DRI Crne Gore za period oktobar 2019 – oktobar 2020. godine na kojoj je prisustvovao predsjednik Senata, dr Milan Dabović i senatori Nikola N. Kovačević i Zoran Jelić.

Podgorica, 07. maj 2021.godine – Član Senata dr Branislav Radulović i načelnik u sektoru II Blažo Savković su učestvovali na Osmoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj je razmatran  Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2021.godinu u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice iz oblasti bezbjednosti i odbrane.

Podgorica, 05. maj 2021. godine - Predsjednik Senata dr Milan Dabović i  senator Nikola N. Kovačević su učestovali na sedmoj sjednici Odbora za ljudska prava i slobode na kojoj je razmatran Predlog zahtjeva za dodjelu budžetskih sredstava Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore za 2021. godinu i Predlog zakona o Budžetu Crne Gore za 2021. godinu za budžetske potrošačke jedinice  iz oblasti ljudskih, manjiskih prava i sloboda.

Podgorica, 4. maj 2021.godine – Predsjednik Senata dr Milan Dabović, senatori Nikola N. Kovačević i Zoran Jelić i državna revizorka – načelnica u sektoru I Mihaela Popović su učestovali na desetoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet na kojoj je razmatran Predlog zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019. godinu sa Izvještajem o reviziji Predloga zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019. godinu.

Podgorica, 29. april 2021.godine – Državna revizorska institucija je sprovela reviziju uspjeha na temu „Upravljanje intervencijama u slučaju iznenadnog zagađenja u Jadranskom moru“.

Podgorica, 28. april 2021. godine – Članovi Koordinacione radne grupe, senator Zoran Jelić i državna revizorka – načelnik u sektoru I Mihaela Popović i član Operativnog tima za Program reforme upravljanja javnim finansijama, državna revizorka – rukovoditeljka Odeljenja za međunarodnu saradnju Marija Žugić učestvovali su na Follow up sastanku Dijaloga o Programu reforme upravljanja javnim finansijama između Vlade Crne Gore i Generalnog Direktorata Evropske komisije za susjedstvo i proširenje (DG NEAR), koji je održan 26. aprila u formatu video konferencije.

Podgorica, 16. april 2021. godine – Predstavnici Državne revizorske institucije su učestvovali u peer-review misiji Evropske komisije, koja je bila posvećena ocjeni napretka i dosadašnjeg funkcionisanja Agencije za sprječavanje korupcije.

Podgorica, 14. april 2021. godine - Delegacija Državne revizorske institucije Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Senata, dr Milanom Dabovićem i senatorom, Zoranom Jelićem, sekretarkom Institucije, Dobrilom Glomazić i državnom revizorkom - rukovoditeljkom odeljenja za međunarodnu saradnju Marijom Žugić, učestvovali su u radu XI online Kongresa Evropske organizacije vrhovnih revizorskih institucija.

Strana 7 od 64