Baner

Brisel, 20. novembar 2012. godine- Delegacija Državne revizorske institucije, na čelu s dr Branislavom Radulovićem, članom Senata, prisustvovala je sastanku Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku između Evropske komisije i Crne Gore.

Podgorica, 12. novembar 2012. godine- U organizaciji NVO Institut Alternativa, organizovana je radionica na temu ’Izvještavanje o radu Državne revizorske institucije’. U ime Državne revizorske institucije, na radionici su učestvovali Predsjednik Senata, Miroslav Ivanišević i članovi Senata, dr Branislav Radulović i Dragiša Pešić.

Podgorica, 09.11.2012.godine- Državna revizorska institucija nije „lovac na greške“ već eksterna revizija koja u fokusu ima sistemski pogled, kojim će se unaprijediti pravilnost, efikasnost i racionalnost upotrebe javnih sredstava – kazao je u intervjuu za Pobjedu, Predsjednik Senata, Miroslav Ivanišević komentarišući česte ocjene u javnosti da nema mnogo koristi od nepravilnosti koje državni revizori otkrivaju kad ne procesuiraju krivične i prekršajne prijave.

Podgorica, 07. novembar 2012. godine - U skladu s članom 19 Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji, Državna revizorska institucija Crne Gore dostavila je Skupštini i Vladi Crne Gore svoj Godišnji izvještaj o izvršenim revizijama i aktivnostima za period oktobar 2011 - oktobar 2012. godine.

Estoril, oktobar 2012. godine -  Predsjednik Senata Državne revizorske institucije Crne Gore, Miroslav Ivanišević, u svojstvu posmatrača, prisustvovao je sastanku Kontakt komiteta šefova vrhovnih revizorskih institucija Evropske unije, održanom 18-19. oktobra t.g. u Estorilu, Portugal.

II Regionalna konferencija Vrhovnih revizorskih institucija (VRI)

Uloga Vrhovnih revizorskih institucija u kontroli finansiranja političkih partija

Podgorica, 18-19. jun 2012. godine

Zaključci sa Regionalne konferencije

Podgorica, jun 2012. godine- Državna revizorska institucija Crne Gore, uz podršku Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, organizovala je dvodnevnu regionalnu konferenciju na temu ’Uloga Vrhovnih revizorskih institucija u kontroli finansiranja političkih partija’, 18-19. juna 2012. godine u Podgorici.

Podgorica, 07. jun 2012.godine - Državna revizorska institucija zajedno sa GIZ- om organizovala je 07. juna 2012. godine okrugli sto povodom obilježavanja desetogodišnjice saradnje Vlade Njemačke i Crne Gore na polju jačanja eksterne revizije u Crnoj Gori.

Podgorica, april 2012. godine- Državna revizorska institucija, uz podršku UNDP u Crnoj Gori organizovala je ’Radionicu o reviziji finansijskih izvještaja političkih partija i nadzoru finansiranja izbornih kampanja’ zajedno sa revizorima Ureda za reviziju Hrvatske, 11-12. aprila 2012. godine.

Prag, april 2012. godine- Državna revizorska institucija Crne Gore uzela je učešće na ’Seminaru o postizanju kvaliteta revizija’, koji se organizovao 23-26. aprila 2012. godine u Pragu. Vrhovna revizorska institucija Republike Češke bila je domaćin ’Seminara o postizanju kvaliteta revizija’.

Rim, april 2012. godine- Računski Sud Italije bio je domaćin sastanka Službenika Mreže Vrhovnih revizorskih institucija Evropske unije i Vrhovnih revizorskih institucija zemalja kandidata i potencijalnih kandidata EU i Evropskog Računskog Suda, koji se organizovao 18-20. aprila 2012.godine u Rimu.

Beograd, decembar 2011. godine – Predstavnici Državne revizorske institucije Crne Gore učestvovali su na ’Radionici o reviziji završnih računa budžeta i konsolidovanih finansijskih izvještaja’ u Beogradu, 01-02. decembra 2011. godine.

Strana 40 od 42