Baner

Podgorica, 04.10.2016.godine - Državna revizorska institucija je izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti Pokreta za promjene  za 2015.godinu.

Podgorica, 3.10.2016.godine - Državna revizorska institucija je izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti Pozitivna CG za 2015.godinu.

Skoplje, 26. septembar 2016. godine – U okviru XIV Godišnjeg sastanka EUROSAI Radne grupe za reviziju okoline, u Skoplju je održan seminar posvećen ulozi vrhovnih revizorskih institucija u reviziji održivog razvoja. Domaćin seminara bila je Državna revizorska institucija Republike Makedonije.

Viljnus, 21. septembar 2016.godine – Na poziv generalnog revizora Nacionalne kancelarije za reviziju Litvanije, predstavnici Državne revizorske institucije Crne Gore, g. Vladan Perović, načelnik u sektoru V i gđa. Dobrila Glomazić, rukovodilac odeljenja u sektoru V, uzeli su učešće na seminaru na temu revizije opština u Viljnusu.

Podgorica, 19.09.2016. godine - Državna revizorska institucija izvršila je finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti Pokreta za Pljevlja za 2015. godinu, koja podrazumijeva usklađenost poslovanja sa zakonskim i drugim relevantnim propisima.

Sarajevo, 08. septembar 2016. godine – Pod okriljem Mreže zemalja kandidata i potencijalnih kandidata EU i Evropskog računskog suda, okrugli sto o nezavisnosti vrhovnih revizorskih institucija održan je 08. septembra t.g. u Sarajevu. Domaćin okruglog stola bio je Kancelarija za reviziju institucija Bosne i Hercegovine.

Dragiša Pešić, član Senata Državne revizorske institucije Crne Gore (DRI) preminuo je dana 08. septembra 2016. godine u 63. godini života posle duge i teške bolesti.

Rođen je 08. avgusta 1954. godine u Danilovgradu. U svojoj bogatoj radnoj karijeri obavljao je više značajnih i visokih  funkcija. Bio je predsjednik Izvršnog odbora Opštine Podgorica, poslanik u Vijeću građana Skupštine SFRJ, ministar finansija i predsjednik Vlade SRJ.

Bio je poslanik u Skupštini Republike Crne Gore i predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet. Za člana Senata Državne revizorske institucije izabran je decembra 2007. godine.

Bio je oženjen i otac dvoje djece.

Sahrana će se obaviti 10. septembra 2016. godine u 15h, u selu Frutak – Danilovgrad.

Podgorica, 03.08.2016.godine - Na osnovu Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji i Zakona o fininasiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Državna revizorska institucija je izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti Demokratske narodne partije za 2015.godinu.

Podgorica, 02.08.2016.godine - Na osnovu Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji i Zakona o fininasiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Državna revizorska institucija je izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti Socijaldemokratske partije CG za 2015.godinu.

Podgorica, 01.08.2016. godine - Na osnovu Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji i Zakona o fininasiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Državna revizorska institucija je izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti Demokratske partije socijalista Crne Gore za 2015. godinu.

Podgorica, 29.07.2016.godine -  Državna revizorska institucija je izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti Državnih tužilaštava za 2015.godinu.

Podgorica, 28.07.2016.godine - Državna revizorska institucija je izvršila finansijsku reviziju i reviziju pravilnosti. Predmet revizije bili su godišnji finansijski izvještaj za 2015. godinu i pravilnost poslovanja  Ministarstva nauke.

Strana 37 od 57