Baner

Podgorica, 12. decembar 2017. godine – U periodu od 11-12. decembra t.g, u Podgorici, u Državnoj revizorskoj instituciji boravila je misija SIGMA-e u cilju pružanja stručne podrške u izradi Smjernica za vršenje revizije završnog računa Budžeta Crne Gore i Strateškog plana razvoja DRI za period 2018 – 2022. godine.

Hag, 6. decembar 2017. godine – U organizaciji Revizorskog suda Holandije, delegacija Državne revizorske institucije u sastavu, Zoran Jelić član Senata, Radule Žurić član Senata, Stana Bešović načelnik u sektoru I i Marija Žugić rukovodilac Odeljenja za međunarodne odnose, učestvovala je na IntoSAINT obuci za moderatore za samoprocjenu integriteta, koja je održana u Hagu, u periodu 4-8. decembra t.g.

Taškent, 6. decembar 2017. godine - Predsjednik Senata, dr Milan Dabović je uzeo učešće na Konferenciji „Međunarodni standardi finansijskog izvještavanja i revizija: Regulativa, praksa i pitanja implementacije“, u organizaciji Parlamentarnog Odbora za budžetske i ekonomske reforme Republike Uzbekistana, Centralne banke, Udruženja banaka, Revizorske komore Uzbekistana i Centra za strategijski razvoj, u Taškentu, 6. decembra t.g.

Lima, 5. decembar 2017. godine – Delegacija Državne revizorske institucije, u sastavu Nikola N. Kovačević član Senata, dr Branislav Radulović član Senata i Mihaela Popović sekretar Institucije prisustvovala je svečanom obilježavanju četrdesete godišnjice Limske deklaracije, kao i Međunarodnoj konferenciji o prevenciji i borbi protiv korupcije, u periodu od 5-7. decembra t.g. u Limi, Peru.

Vašington, 28. novembar 2017. godine – Predsjednik Senata, dr Milan Dabović je, na poziv organizacije „Međunarodno budžetsko partnertstvo“, učestvovao na radionici „Revizorska odgovornost“, održanoj u Vašingtonu 27-28. novembra t.g.

Podgorica, 30. novembar 2017.godine – Ministarstvo finansija, u saradnji sa SIGMA-om,  organizovalo je Radionicu na temu „Razvoj pasoš indikatora za Program reforme upravljanja javnim finansijama“ u cilju uspostavljanja sistema za monitoring i evaluaciju tokom primjene Programa.

Podgorica, 24. novembar 2017.godine - Državna revizorska institucija je izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti Liberalne partije Crne Gore za 2016. godinu.

Podgorica, 23. novembar 2017. godine - Skupština Crne Gore je na šestoj sjednici drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja razmotrila Izvještaj o reviziji Prijedloga zakona o Završnom računu Budžeta Crne Gore za 2016. godinu sa Godišnjim izvještajem o izvršenim revizijama i aktivnostima DRI Crne Gore za period oktobar 2016 – oktobar 2017. godine.

Podgorica, 21. novembar 2017. godine – Član Senata Zoran Jelić je prisustvovao ovogodišnjem sastanku Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku, koji je održan u Podgorici.

Podgorica, 15. novembar 2017. godine - Predsjednik Senata Državne revizorske institucije dr Milan Dabović i Direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić potpisali su Sporazum o saradnji, sa ciljem da se kroz zajedničke aktivnosti pruži doprinos unaprjeđenju odgovornosti političkih subjekata, te jačanju integriteta i dobrog upravljanja javnim sredstvima.

Podgorica, 14. novembar 2017. godine -  Odbor za ekonomiju, finansije i budžet Crne Gore je održao 29. sjednicu povodom razmatranja Predloga zakona o Završnom računu budžeta Crne Gore za 2016. godinu sa Izvještajem o reviziji Završnog računa Budžeta Crne Gore za 2016. godinu sa Godišnjeg izvještaja o izvršenim revizijama i aktivnostima Državne revizorske institucije Crne Gore za period oktobar 2016 – oktobar 2017. godine, na kojoj su prisustovali predsjednik Senata, dr Milan Dabović i članovi Senata, Nikola N. Kovačević, Zoran Jelić i dr Branislav Radulović.

Podgorica, 07. novembar 2017.godine - Član Senata, Nikola N. Kovačević je prisustvovao petoj sjednici Radne grupe, koja je zadužena za analiziranje preporuka iz Konačnog izvještaja Posmatračke misije OSCE/ODIHR povodom održanih parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, u dijelu koji se odnosi na finansiranje izborne kampanje.

Strana 28 od 57